2008. július 18., péntek

Üdülési csekk

Utánanéztem az üdülési csekknek, hogy hogyan is működik. Azt tudtam, hogy már rengeteg helyen felhasználható, de arról nem volt pontos információm, hogy hogyan lehet igényelni. Minden fontos tudnivalót megtaláltam a http://www.udulesicsekk.hu oldalon.

Az üdülési csekket februártól április közepéig lehet igényelni, érdemes minél hamarabb. Nyomtatványt az internetről a fenti oldalról lehet letölteni, de szakszervezetektől, civil szervezetektől is be lehet szerezni. Fontos! Az üdülési csekket nyugdíjasok is igényelhetik! A nyugdíj összegétől is függ, hogy a meghatározott értékű üdülési csekkért mennyi pénzt kell befizetni.

Az üdülési csekk névre szóló, tulajdonképpen a készpénzt helyettesíti. Nagyon sokoldalúan felhasználható: szállás, útiköltség, szabadidős elfoglaltságok - kultúrális programok, állatkert, sportolás - étkezés, sőt még horgászengedély és utasbiztosítás céljára is felhasználható. Több mint nyolcezer elfogadóhely van az országban, külföldön viszont nem lehet használni, mert kifejezetten a belföldi turizmus támogatására találták ki.

A kiállítástól számított egy évig érvényes (rajta van a dátum) és az érvényességi időn belül lehet kérni a meghosszabbítást díj ellenében.

Nincsenek megjegyzések: